Program 2019

 

FREDAG 21. JUNI

10:00  Festivalradio (Radio Røst, 100,8 MHz). Sendingen blir også overført på nettradio på www.radiorost.no.

13:00  Forhåndssalg av billetter/festivalpass samt drikkebonger. Avsluttes kl. 15:00.
Sted: Røst rådhus

20:00  Dørene åpnes i QUERINIHALLEN.
Røstkveld. Mange Røstværinger har spilt i band, vært trubadurer etc. I år lager vi en egen røstkveld hvor vi får gjenhør med mange av de som har vært en del av musikklivet her ute opp gjennom tidene. Dette blir gøy! Etterpå er det Reloaded som overtar og som ikke det var nok, så er Tuttuduru tilbake og avslutter kvelden.
Vi lover god musikk og super stemning, - hele kvelden!
Salg av kaffe, øl, vin og mineralvann fra baren.
Serveringen stenger kl. 02:00 og lokalet kl. 02:30.
I baren kan det kun brukes bonger, ikke kontanter. Bonger selges under forhåndssalget på fredag og i egen stand i Querinihallen. Ubrukte bonger blir ikke refundert.
NB! Det er forbudt å ta med alkoholholdig drikke inn på festivalområdet. Kontroll vil bli foretatt, og evt. funn inndratt.
Røst IL selger grillmat utenfor Querinihallen.

 

RDAG 22. JUNI

10:00  Festivalradio (Radio Røst, 100,8 MHz). Sendingen blir også overført på nettradio på www.radiorost.no

11:00  Åpning av salgsutstilling. Mange flotte utstillere. Kafé i skolens aula med salg av kaffe, kaker, brus og pølse m/brød. Stenger kl.16:00. Sted: Røst skole

11:00 Røst AiR  inviterer til plantefargekurs.
Vi har den store glede av å invitere til plantefargekurs med duojar og kunnskapsbærer, Venke Tørmænen. Kurset vil foregå over to dager under årets festival. Vi vil farge ull fra Røst-lam og ull fra Lofoten Wool.
Lørdag går mest til forberedelser og sanking av urter/tang. Vi sanker på Skomvær med værforbehold, fra kl. 11.00-17.00
Søndag blir det farging, etterbeis, skylling og tørking. Fra kl. 11:00 – 17:00.
Oppdatert program og øvrig informasjon fås ved påmelding. Se eget arrangement lagt inn på Lundefestivalen på Facebook.  Påmeldinger sendes: elinmar@mailbox.org
Arrangør www.rostair.com v/ Elin Már Øyen Vister.

11:00  Luxus-pakke for barna av Avvik teater. «Alvorlig talt, Lek-Workshop», varer frem til ca. kl. 12:30. Barna oppfordres til å ta med en drikkeflaske og ha på ledig tøy.
Barn under 3. klasse bør ha med en foresatt. Sted: Klubblokalene på skolen. Festivalpass barn kr. 250,- (Et pass gir adgang til alle leke-aktiviteter for barn i helga)

12:00 Gründerseminar Lundefestivalen og Røst næringsforening arrangerer sitt årlige Gründerseminar, i samarbeid med Røst kommune. Som i fjor blir det innlegg fra flere lokale og tilreisende. I år har vi blant annet besøk av Werner Christie fra Institutt for strategi og entreprenørskap ved BI Nydalen. Andreas Hjelle, en av gründerne bak prosjektet Trevarefabrikken i Henningsvær, forteller om erfaringer med å være gründer og det å bruke gamle bygg til ny næring. Det blir også innlegg fra flere Røst-gründere som forteller om sine erfaringer med å starte opp næring på Røst. Næringssjef på Røst, Hilde Grimstad, informerer om kommunens gründerfond. Seminaret avsluttes med en felles diskusjon om utfordringer og muligheter for gründere på Røst. Går du kanskje med noen tanker om å starte opp næringsvirksomhet på Røst eller bare er nysgjerrig på gründervirksomhet? Alle er hjertelig velkommen! Sted: Røst rådhus. Gratis. Smaksprøver fra lokale røstspesialiteter. (Avslutter ca. kl. 14:00)

14:00  Mannekengshow.Tradisjonen tro kommer «Kaosheimen» v/Aina Johansen fra Værøy og arrangerer mannekengshow med lokale mannekenger. Her blir det som vanlig, mye flott å se, og det hele blir presentert med humor og snert. «Kaosheimen» har blant annet designet nye ting for anledningen. Velkommen til skolens aula og ei trivelig stund! Gratis.

14:00 «Tatoveringen» teatershow for barn v/Avvik teater. Sted: Klubblokalene på skolen. Festivalpass barn kr. 250,- (Et pass gir adgang til alle leke-aktiviteter for barn i helga)

14:00 Konsert med vår egen Hildegunn Pettersen og gjestesangere Konsert med løs snipp. Det blir opptreden av flere dyktige sangere. Vi blir presentert et lett klassisk repertoar med en touch av musikaler. Konserten avholdes i flotte omgivelser på bryggekanten på Røst Bryggehotell. Inngang: Hatten går rundt eller man kan vippse ønsket beløp til telefonnr.: 91712924 Arrangør: ”Jubilantene”.

14:30 Filmfremvisning. Visning av gamle røstfilmer: Sommer på Røst og Nord i værene. Sted: Røst rådhus. Gratis.

15:00 Fotballkamp Røst – Olderskog. Arrangør: Røst IL A-lag. Sted: Kunstgressbanen ved Querinihallen. Inngang kr. 100,-

16:00 Skrubbe Dekk stasjon med ballonger og piratsminke. Sted: Klubblokalene på skolen. Festivalpass barn kr. 250,- (Et pass gir adgang til alle leke-aktiviteter for barn i helga)

17:00 Konsert med Blåseran. «Blåseran» er et messing/treblåseorkester på11 personer fra Verdal. Konserten lyder navnet "Fra Tyrol til Skomvær". I tillegg vil Stig Mauseth, gitar og sang, kommer med soloinnslag. Sted: Røst Bryggehotell. Varighet ca. 1 time.

21:00  Dørene åpnes i QUERINIHALLEN.
Kveldens band: Katastrofe og Topcoat.
Barn/ungdom fra 1. klasse får være inne under konserten med Katastrofe. (Barn fra 1. til og med 7. klasse må være i følge med foresatte)
Alle under 18 år må forlate festivalområdet så snart Katastrofe går av scenen.
Serveringen stenger kl. 02:00 og lokalet kl. 02:30.
I baren kan det kun brukes bonger, ikke kontanter. Bonger selges under forhåndssalget på fredag og i egen stand i Querinihallen. Ubrukte bonger blir ikke refundert.
NB! Det er forbudt å ta med alkoholholdig drikke inn på festivalområdet. Kontroll vil bli foretatt, og evt. funn inndratt.
Røst IL selger grillmat utenfor Querinihallen.
 

NDAG 23. JUNI

11:00 Festivalradio (Radio Røst, 100,8 MHz). Sendingen overføres også på nettradio på www.radiorost.no

11:00 Salgsutstilling. Mange, flotte salgsutstillinger. Kafé med salg av bl.a. kaffe, kaker, brus og pølse m/brød. (Stenger kl. 15:00) Sted: Røst skole.

11:30 Allsang i Omsorgsstua. Elisabeth og Tor Arne (m/gitar) stiller som forsangere. Servering av kaffe og kaker. Sted: Røst helsesenter v/omsorgsstua. Gratis.

12:00 Kulturminneforedrag på rådhuset og omvisning i kirka. Foredragsholder/guide er Einar Stamnes som har laget kulturminneplan for Røst kommune. Vi hører om nykirka og alterskapet, gammelkirka og det eldste kirkestedet på Røst, som Querini nevner i sin beretning og der kirkegårdsmuren ennå er godt synlig. I foredraget vises det bilder av mangfoldet av kulturminner på Røst fra de eldste tider til i dag. Minner fra fangstkulturen ute i fjella til steingjerder og de mange flotte byggene som står rundt om i øyriket. Det blir også informasjon om videre planer for kulturminnesatsing på Røst og det blir gitt tips til dem som ønsker å søke støtte til å ta vare på egne kulturminner. Har du et steingjerde, ei bu, en skjå eller en fjøs du har lyst til å få hjelp til å ivareta? Da vil du få råd og tips her. Gratis inngang. Lett bevertning. (Avsluttes ca. 13.30) Sted: Røst rådhus

14:00 Klovnen KoKo underholder barna. Sted: Klubblokalen på skolen. Festivalpass barn kr. 250,- (Et pass gir adgang til alle leke-aktiviteter for barn i helga)

14:30  «Røster». «Røster» er en samling korte filmer med mennesker på Røst, og et utvalg av disse vil bli vist i kommunestyresalen. ”Røster” ønsker å skape felleskap og samhold på Røst, og å dokumentere, opplyse og bidra til debatt om kysten og menneskene som lever av havet.  "Røster" speiler fortid, nåtid og framtid, og synliggjør Røst’s verdier, egenart, unike historie og livsgrunnlag. I år er det premierer på to nye «Røster». Sted: Røst rådhus. Arrangør: Foreningen Røster. Filmene vil «rulle og gå» frem til klokken 19:00

15:00-16:00 Sjøfuglforedrag v/Tycho Anker-Nilssen fra NINA: «Siste nytt – og litt til, om sjøfuglene på Røst». Sted: Skolens aula. Gratis inngang.

16:00 Flammeshow utenfor Querinihallen.

16:00 Festivalavslutning Diverse underholdning av unge lokale talenter med sang og dans. Blåseran spiller. Markering av oppstart «Syngende kommune». Allsang.
Trekning av festivallotteriet og loddbøker. Salg av brus, kaffe, kaker, vafler og pølser med brød. Ferdig 17:30. Sted: Querinihallen. Gratis inngang.

18:00 St.Hans-feiring på Sandbergan. Tradisjonell St. Hans-feiring med bålbrenning på Sandbergan i Nesset, helt nord på øya. Det settes opp griller som folk kan benytte for å grille medbrakt mat.
Arrangør: NettNo.

20:00 MidtsommerkonsertMidtsommerkonsert med den svenske stjernesopranen Cecilia Lindwall og vår egen Øymusikant Mikael Rönnberg. De gir oss en stemningsfull og behagelig konsert med svenske og nordiske romanser, viser og folketoner. Sted: Røst kirke.  Inngang kr. 150,-

 

 

 

TAKK TIL ALLE SOM DELTAR PÅ ÅRETS FESTIVAL – UTEN DERE, INGEN LUNDEFESTIVAL!!!

 

 

 

 

BILLETTER OG FESTIVALEFFEKTER

Til kveldsarrangementene i Querinihallen anbefaler vi å forhåndskjøpe billetter på  lundefestivalen.ticketco.no.
 

Husk da å ta med QR-kode eller referansenummer til Querinihallen for kontroll.

 

Dagpass voksen:     kr 500 kjøpt på nett             (kr 550 kjøpt på i døra/rådhuset)

Dagpass ungdom:   kr 250 kjøpt på nett             (samme pris om man kjøper i døra)

Helgepass voksen:  kr 795 kjøpt på nett             (kr 875 kjøpt i døra/rådhuset)

Festivalpass barn lekeaktiviteter: kr 250,- kjøpes ved oppmøte “klubben”.

 

Til alle andre arrangement under festivalen betales inngang i døra. Vi har betalingsterminaler.

For øvrig kan årets festivaleffekter kjøpes på stand på skolen lørdag og søndag:

Cognacglass:  kr 100
Magneter: kr 40,-
Gamle festivalkrus: 50,-

 

Årets deltakere på salgsutstillingen i Røst skole:

Kaosheimen,  redesign, klær, suvenirer og interiør
Erling Skarv,  egenprodusert keramikk
Raymond Wardenær,  Røstbok
Hilde Ekrem,  Norwex-produkter
Helen Hildrum,  bilder
Anne Berit Mjelde,  tekstilkunstner
Linda Jensen,  keramikk
Beate Benjaminsen Orø,  lefser m.m.
Querinioperaens venneforening,  salg av diverse effekter
Jan Hauger Blystad,  keramikk-lundefugler
Irene Torsteinsen, bøker,  skinn, saker og ting, samt garn fra Lofoten Wool
Bjørg Storås,  sminke/hudpleieprodukter Kosmo Pharma og Aloe Vera
Einar Stamnes,  utstilling fangsttradisjoner
Røst IL,  salg av tran-tabletter m.m.
Lundefestivalen,  diverse festivaleffekter

Spillemenn og sangere som stiller opp på «Røstkvelden» fredag 21. juni:
(NB! Musikken starter kl. 21:00)

Thom Jensen               Tor Arne Andreassen             Harald Hansen
Edel Kjensli                 John Bjarne Holm                  Jan-Børge Mikalsen   
Brynjar Åsland            Vigdis Jensen                          Ray Johansen
Max Evjen                   Freddy Hansen                       Mikael Rönnberg
Tommy Pettersen       Geir Børre Johansen              Harald Buschmann
Elisabeth Mikalsen

Reloaded:                                                                           Tuttuduru
Hans Edmund Isaksen                                                           Jørund Johansen
Aslak Kjølstad                                                                        Ray Johansen
Halvard Lyshaug                                                                    Sindre Fagervik
Brynjar Åsland                                                                       Chris Evjen
Tonny Pettersen                                                                    Freddy Hansen
Vanja Storåker                                                                       Tommy Pettersen                 
Lars Robin Endresen          

                                                   

Matservering på Røst i helga:

Fiskarheimen Havly:
fredag og lørdag fra 09:00 – 21:00
Søndag åpent fra 09:00 – 16:00

Kaikanten:
fredag 11:00 – 14:00 lunsj, buffé 18:00 – 20:30
lørdag buffé 16:00 – 20:30
søndag, se oppslag

Kulwants kafé:
fredag, lørdag og søndag åpent fra 10:00 – 22:00

Querini restaurant:
fredag 11:00 – 17:00 åpen restaurant       (lørdag stengt grunnet privat arrangement)
søndag 14:00 – 18:00 buffé, deretter a la carte til kl. 22:00
Filmvisning av Querinioperaen fredag og søndag kl. 11:00 og 17:00 
(pris kr 150,- pr. pers. Familierabatt)

Røst Bryggehotell:
fredag buffé 17:00 – 21:00
lørdag buffé 17:00 – 21:00
søndag buffé 14:00 – 21:00

Lundefestivalen ønsker å rette en ekstra takk til:

Røst kommune

Asvo avd. Røst, Fagforbundet, Fagertun Værøy, Jangaard, Lofoten Viking, Nordic group, Nordic suppy systems AS, Promens Ålesund, Rieber, Røst Kystrederi og BareRør AS.